Mats Caap tog hem Fästningsskölden 2021

Efter att ha väntat över ett år på att få tävla fick vi äntligen till den OK-tävling som vi så längtat efter. Imponerade allra mest på banan gjorde VSS-aren Mats Caap som tog hem Fästningsskölden 2021.

Inga race kunde genomföras på lördagen p.g.a. alltför friska vindar. Även idag söndag så var vinden frisk runt 10m/s när vi lämnade hamnen på förmiddagen.

Mats som har seglat fler timmar än de flesta i vågorna utanför Varberg visade direkt att han var snabb på framförallt länsarna och lyckades på sista varvet i race 1 segla upp sig i ledning och vinna racet.

Även i race 2 var vinden frisk och en utmaning för många av de 19 seglarna som var på vattnet. Det märktes i start och rundningar att det var längesedan det var regatta. Svårighet att bedöma strömmen som var kraftigt sydgående resulterade i många märkesberöringar och även en del annat stök mellan båtar när man skulle runt bojarna.

Till race 3 hade vinden börjat mojna och bli mindre stabil och i race 4 visade Mats att han idag inte bara var snabb utan även läste vinden bäst när han lyckades starta för babord halsar precis vid läbåten och passera framför hela fältet. Läckert att se. Efter det höll han ledningen och avslutade således tävlingen med en andra spik.

Samanfattningsvis en väldigt lyckad dag med fina resultat för våra "hemmaseglare" som förutom Mats Caap bestod av:

4:a Hans Börjesson

6:a Stefan Jaenson

9:a Olle Albrektsson

12:a Hans Elkjaer

Fullständig resultatlista hittar du: här

Tack alla seglare och funktionärer för en fin dag!