Image for Städkvällar på Klöven

Städkvällar på Klöven

Välkommen till Klöven för att göra en liten städinsats någon av följande kvällar: Måndag 15/4 och Onsdag 17/4. Vi uppskattar alla medlemmars engagemang att hålla rent i våra faciliteter, men förväntar oss hjälp av dig som har nyckel och tillgång till lokalerna. Tid: 17-20 med kort paus för en kvällsmacka. För att vi ska ha fika till alla vill vi att du anmäler dig senast dagen innan till Anna-Lena via sms (noll-sju-noll-662 71 82) Väl mött!

Image for Årsmöte 12/3

Årsmöte 12/3

Varmt välkomna på årsmöte den 12 mars på Klöven! Start med kvällsfika kl 18 och mötet börjar kl 18.30. Dagordning utskickad via epost. Väl mött!

Image for Höstmöte 29/11

Höstmöte 29/11

Hösten är här och snart även vintern. Men oroa dig inte! Kom och värm dig på höstmöte 18.30-21. Är du fikasugen är du välkommen redan kl 18. Dagordning utskickad via mail. Önskar du ta upp något på mötet är du välkommen att kontakta styrelsen för att lägga till en punkt på dagordningen. Väl mött!

Image for Höstfixardag 21/10 (uppdaterat datum)

Höstfixardag 21/10 (uppdaterat datum)

Välkommen på höstfixardag på Klöven! Vi hjälps åt att ta hand om vårt fina klubbhus och ser över båtar och allt annat som behöver fixas för att vår verksamhet skall fungera. All hjälp är önskvärd! 9-15 Väl mött!

Image for Seglarfest med jubileum - Klövahuset köptes för 50 år sedan 1973

Seglarfest med jubileum - Klövahuset köptes för 50 år sedan 1973

Lördag 30 september kl 19:00 på Klöven. Vi tänkte oss att festen går i 70-talsanda. Flower Power – Brunt Orange Grönt – Blommor – Peace Love and Understanding Program för aftonen: Mingel med fördrink Toastmastern hälsar välkomna! Bordsplacering. Hur den går till blir intressant! Hans Bengtsson berättar vad som föranledde köpet och hur det var då. Huvudrätt ”Africana” dåtidens exotiska gryta med banan och jordnötter. HP berättar om tävlingar och hur det var då. Kjell Sallén berättar om Monark, samarbetet med VSS och utvecklingen. Efterrätt nåt med ”After Eight”!!! Quiz Däremellan någon välkänd låt. Öppen bar! Kom gärna i 70-talsinspirerad klädsel! För att anmäla sig Swishar man 200 kr per person till 1230294975. Skriv namn på de man betalar för och märk ”Seglarfesten”. Välkomna hälsar VSS Festkommitté! PS: vill du hjälpa till eller kan bidra med bild eller annat minne, så hör av dig till någon i styrelsen. Baren är öppen hela kvällen!

Image for Bökmark /Persson Svenska mästare

Bökmark /Persson Svenska mästare

Bökmark / Persson Svenska mästare i 505! I helgen samlades drygt 20 " 505 jollar på getterön i Varberg för att göra upp SM -titeln. Eftersom Varberg nästa år ska arrangera VM i samma gren så lockade årets SM även flera utländska topp-team som ville passa på att träna på nästa års VM-vatten.Och träning fick de! Fredagen bjöd på klassiskt (ökänt) varbergsväder med vind på 7-11m/s, stora vågor och mycket ström vilket var en tuff utmaning för både seglare och arrangörer. Snabbast av alla var det tyska teamet Finn & Tim Böger, följda av danska Fabiola & Michael Wonterghem. Bästa Svenska team var Peter Bökmark/ Martin Persson på tredje plats. På lördagen hade vinden mojnat något men förhållandena fortsatt relativt tuffa och topptrinon från fredagen lyckades behålla sina positioner.Inför söndagen vände vinden helt om vilket resulterade i helt andra seglingsförhållanden.Svagare vind och i princip inga vågor gjorde att flera av de svenska team som haft det lite tuffare start visade att man är snabba. Både Mix-besättningen Malin Broberg / Johan Röök och Tomas Berg/Johan Calvert vann varsit race.Resultatlistan blev tillslut enl. nedan. Tim & Finn Böger Fabiola & Michael Wonterghem Peter Bökmark/ Martin Persson Eftersom de utländska teamen inte får vara med och kämpa om titeln svensk mästare så ser resultatlistan för SM ut enl. nedan. Peter Bökmark/ Martin Persson Malin Broberg / Johan Röök Per & Lars Wester Fullständiga resultat här: https://www.sailarena.com/sv/se/club/vass/sm-505/

Fästningsskölden & Black Cat Inställda!

P.g.a. extremt få anmälda så har vi idag tagit beslutet att ställa in Black Cat för Starbåtar / Fästningsskölden för OK-jollar som skulle gått 17-18/6. Tråkigt men nödvändigt beslut. Vi ser nu istället fram emot årets höjdpunkt som är SM + Euro Cup för 505-jollar 4-6/8!

Juniorsegling sommar 2023

Nybörjare eller bättra på tidigare seglingkunskaper? Välkommen att anmäla dina juniorer till våra sommarkurser! Klicka in på dokumentet för mer information. Vi ses!

Image for Uppstartsmöte Five-VM 2024

Uppstartsmöte Five-VM 2024

Nästa år, 2024 har VSS fått förtroendet att arrangera VM i 505 "five" på Getterön. Mästerskapet är planerat till 1-10 augusti och kommer vara det största vi gjort på länge! Vi räknar med 100-150 jollar från världens alla hörn. Härmed bjuds du och alla dina vänner in till allmänt uppstartsmöte för mästerskapet. Tid för mötet tisdagen 16/5 kl.18.30 i VSS klubbhus. Målet med mötet är att informera om vad vi vet, vad vi vill, vad som redan är gjort och att forma arbetsgrupper inom olika områden som kan fortsätta planeringsarbetet. Vi hoppas att du är intresserad av att vara med och bidra till att det här ska bli ett roligt och fruktsamt evenemang för oss Varbergare, för klubben och för seglarna.

Image for Nyheter april

Nyheter april

2023-04-22 Hus- och båtfixardag: Lördagen 22 april mellan kl 09.00-15.00 är det sjösättning av C55:orna och diverse underhåll av klubbhuset. Hjälp önskas - vi samlas på Klöven! Vi parkerar bilarna på Hattavikens parkering då det pågår ett tävlingsevent samtidigt. VSS bjuder på enklare lunch. Välkommen! 2023-04-24 Måndagssegling: Seglingens dag drar igång. I första hand börjar vi med våra C55:or. Start kl 17:30. Välkommen! 2023-04-28 Seglarlunch: Fredagen 28 april mellan kl 12.00 och 13.00 är det seglarlunch på Klöven. Anmälan görs genom att SMS:a Hans Olsson på 0727-400002 och anmäla antal och evt intolerans/allergi senast torsdag 27 april. Pris 100kr. 2023-04-30 Medlemsavgift: Vi vill uppmärksamma alla medlemmar och påminner om medlemsavgiften! Mail har skickats från annan mail än VSS och kan ha hamnat i din skräpkorg, släng gärna ett öga där om du inte har mottagit något mail. Medlemsavgiften för 2023 är oförändrat 400kr och skall vara betald senast 30/4. Vid försening tillkommer en påminnelseavgift på 50kr.

Image for Medlemsrabatt Pelle-P

Medlemsrabatt Pelle-P

Vår sponsor Pelle-P erbjuder alla medlemmar i VSS förmånliga 25% rabatt i Pelle-P-butiken i Varberg 24-30 april. Uppge att du är medlem för att ta del av erbjudandet. Perfekt läge för att uppdatera utrustningen inför kommande säsong!

Image for Anmälan öppen till SM för 505

Anmälan öppen till SM för 505

Nu är anmälan till sommarens höjdpunkt i kappseglingsprogrammet "SM i 505" är nu öppen. Mästerskapet går av stapeln 4-6 augusti med bas på klöven. Vill du veta mer eller kanske anmäla dig? Du finner all info här: https://www.sailarena.com/en/se/club/vass/sm-505/ Detta är dock inte enda gången "five-seglarna" går att se i varberg i år. Redan helgen 22-23 april är de hos oss och har träningsläger för att förbereda sig inför sommaren.

Vårkänsla

Säsongen drar snart igång och vi är laddade! Årsmöte och fixardag står på agendan inom kort. Spana gärna in vår kalender för kommande aktiviteter och events för 2023. Följ oss på sociala medier och nås av informationen direkt. Vi ses på havet!

Image for Ny hemsida

Ny hemsida

Arbetet är i full gång och sidan uppdateras löpande.

Image for Seglarskolan slår rekord igen!

Seglarskolan slår rekord igen!

Alla tre veckorna är så gott som fullbokade, totalt fem grupper med taggade barn och ungdomar som seglar Optimist, Feva eller C55. Är det för hård vind så hittar de på lekar eller åker på motorbåtssafari och spanar in grannhamnar och småöar i närheten. William och hans crew möter alla behoven i tre veckor men de slutar inte där! Efter segelskola så kommer fortsättning. Vi har helgläger vecka 30 inplanerat och torsdagsträningar med start vecka 29 för alla som gått seglarskola. Välkommen med din ansökan medan det finns platser kvar!

505-VM 2024 seglas i Varberg?

Kanske kan det bli verklighet! Efter att 2020 års VM i Torekov ställdes in på grund av pandemin så arbetar 505-förbundet just nu på att få till ett 505-VM i Sverige. Thomas Franzén, tävlingsansvarig på svenska 505-förbundet bedömer chanserna som stora ifall Varbergs SS står som arrangör. "I Varberg finns kanonfina vatten samt erfarna och proffsiga arrangörer. Många 505-seglare minns med glädje det fina EM-et Varberg arrangerade 2015 och vi tror de gärna kommer tillbaka", säger Franzén. Beslutet tas av internationella 505-förbundet vid VM på Bermuda i oktober/november i år.

Image for Mats Caap tog hem Fästningsskölden 2021

Mats Caap tog hem Fästningsskölden 2021

Efter att ha väntat över ett år på att få tävla fick vi äntligen till den OK-tävling som vi så längtat efter. Imponerade allra mest på banan gjorde VSS-aren Mats Caap som tog hem Fästningsskölden 2021. Inga race kunde genomföras på lördagen p.g.a. alltför friska vindar. Även idag söndag så var vinden frisk runt 10m/s när vi lämnade hamnen på förmiddagen. Mats som har seglat fler timmar än de flesta i vågorna utanför Varberg visade direkt att han var snabb på framförallt länsarna och lyckades på sista varvet i race 1 segla upp sig i ledning och vinna racet. Även i race 2 var vinden frisk och en utmaning för många av de 19 seglarna som var på vattnet. Det märktes i start och rundningar att det var längesedan det var regatta. Svårighet att bedöma strömmen som var kraftigt sydgående resulterade i många märkesberöringar och även en del annat stök mellan båtar när man skulle runt bojarna. Till race 3 hade vinden börjat mojna och bli mindre stabil och i race 4 visade Mats att han idag inte bara var snabb utan även läste vinden bäst när han lyckades starta för babord halsar precis vid läbåten och passera framför hela fältet. Läckert att se. Efter det höll han ledningen och avslutade således tävlingen med en andra spik. Samanfattningsvis en väldigt lyckad dag med fina resultat för våra "hemmaseglare" som förutom Mats Caap bestod av: 4:a Hans Börjesson 6:a Stefan Jaenson 9:a Olle Albrektsson 12:a Hans Elkjaer Fullständig resultatlista hittar du: här Tack alla seglare och funktionärer för en fin dag!