Segling För Alla

Segling För Alla är ett projekt inom Varbergs segelsällskap för seglare med funktionshinder. Vi erbjuder möjlighet att både prova på och lära sig segla, med eller utan instruktör.

Vår anläggning är anpassad och består av:

Klubbhuset

Varbergs segelsällskaps klubbhus är renoverad för att öka tillgängligheten. Trappor har försvunnit, dörrar breddats och klubbhuset är väl anpassat för de allra flesta med eller utan funktionsvariation.

Brygga

Bryggan är lätt att ta sig till från klubbhuset och parkeringen. Den har samma höjd som båtarna och självklart utrustad med lift.

Båtar

Alla våra båtar är ovältbara och väl beprövade!

  • "C55"

Klubben har fyra C55´or som är en liten kölbåt. Både lätt och rolig att segla.

  • "Hansa enkel"

Denna båt seglas av en person som sitter i en sits med huvudet vänt framåt. Båten kan styras med en hand, två händer, eller med hjälp av en elektrisk joystick som kan placeras i princip var som helst i båten.

  • "Hansa dubbel"

Seglas av en eller två personer. Dubbelhansan har samma skrov som enkelhansan men en annan sits som gör att man kan segla tillsammans med en kompis, assistent eller instruktör. Båten kan manövreras med en eller två händer och båda seglarna kan hjälpas åt med alla moment.

  • "2.4"

Även kallad "Mini 12:a" är en racerbåt! Båten har smäckert skrov, stora segel och gott om trimmöjligheter, vilket innebär att seglaren har stora möjligheter att utvecklas! Den kan styras antingen med händer eller fötter.

  • "Sigrid"

Vår ribbåt Sigrid Nordenborg har mjuka låga kanter som gör det möjligt för oss att gå kloss an mot jollarna och hjälpa till om det skulle behövas ute till havs.